VAN CONCEPT TOT CREATIE  
 
Let's elevate your interior!

2020-11-12

2020 loopt op z’n eind, dus laat de trend van volgend jaar maar komen…

De dagen worden weer korter, de kachel staat vaker aan en we naderen langzaam het einde van dit jaar… 2020 kunnen we bijna achter ons laten en wat is het een enerverend jaar geweest! Met als boventoon o.a. Corona/Covid-19, Trump en black-life-matters, maar zeker ook andere interessante ontwikkelingen zoals versnelde digitalisering binnen zowel vele bedrijven als binnen het onderwijs. Waar e-learning en thuis werken eerst voor velen onbespreekbaar leek, is het ondertussen gebleken dat het de algehele productiviteit van vele bedrijven zo verhoogd dat het ook na de Corona gewoon wordt doorgezet. Het thuiswerken heeft ook binnen de interieur branche voor veel verandering gezorgd, zowel binnen de zakelijke als de particuliere markt.

Grens vervaging tussen thuis en werkistock-511935606.jpg
Thuiswerken brengt de nodige aanpassingen met zich mee. O.a. het vertroebelen van de grens tussen thuis en werk, zorgt voor problemen als hoe thuis wel te blijven ontspannen en hoe de keukentafel niet te laten veranderen in een veredeld bureau om vervolgens op de bank te moeten eten. Verder krijgen connectiviteit en technologie een belangrijkere rol in huis. Men wilt overal en ten alle tijde goede verbinding en oplaadmogelijkheden hebben. En om representatief aan een videocall deel te nemen, moet de ruimte om u heen ook netjes en niet lawaaierig zijn…

Zo zal op zakelijk gebied minder vaste werkplekken nodig zijn en zullen flexwerkplekken en o.a. akoestische ruimtes voor online team overleg een grotere rol spelen. 

‘Slow-living’
Hoe we begin dit jaar nog sceptisch waren over de 1,5 meter regel (het nieuwe normaal) en niet voor konden stellen dat we zonder knuffels of handen schudden konden.  Zo is ondertussen een vluchtig “hallo” op afstand, zonder hand-schudden bij de meesten (vaak buiten familie om) al behoorlijk de standaard geworden, bij uitzondering hier en daar een elleboog. Ook was het mondkapjesbeleid voor de nuchtere Nederlander ondenkbaar. Er is dit jaar ook een stukje bewust in het leven staan ontstaan. In plaats van de voorheen zo snelle consumerende markt en de sociale druk om mee te moeten razen lijkt plaats gemaakt te hebben voor de Slow-living trend. Men is meer gericht geworden op het gezin, gezondheid of wat hen in hun directe omgeving gelukkig maakt. De behoefte aan rust en gezelligheid in huis, cocoonen en genieten van de natuur krijgt een belangrijkere rol. Veel mensen gingen ook ont-spullen. Markplaats en de kringlopen liepen overvol! Het lijkt wel alsof er plek word gemaakt voor een nieuw begin na dit jaar. Met oog op ‘zometeen als alles voorbij is’… maar is het volgend jaar voorbij? We weten het niet, maar met een schone lei en meer rust het nieuwe jaar in is best een lekker idee!
original.jpg

Outdoor 2e woonkamers
De behoefte naar rust en ruimte resulteert ook in de trend van volledig ingerichte buiten-woonkamers. Volwaardige ingerichte leefruimtes met kwalitatieve (interieur)producten. Wat bij wijze van spreken in de woonkamer staat, moet ook buiten kunnen staan en er is weinig verschil meer zichtbaar tussen indoor of outdoor meubelen. 

Mocht u ook bezig zijn met een nieuw interieur, bedenk dan goed waar uw behoefte ligt. Zoekt u een manier om uw werkplek thuis in uw interieur te integreren of juist behoefte aan knusheid, energie, warmte, rust of iets heel anders? Een goed plan is de basis voor een goed resultaat… 

Uiteraard kom ik graag vrijblijvend bij u langs voor advies of een volledig interieurontwerp zowel voor de zakelijke als de particuliere markt.

Stijlvolle groet,

Wendy Kratt
info@elevation-id.nl
bel/app: 06-24596479

(foto via weheartit.com)

ELEVATION interior design - 17:16:57 @ algemeen

Deze pagina wordt binnenkort gevuld met content.

Nog even geduld alstublieft....

Tot binnenkort!!

Stijlvolle groet,

Wendy Kratt


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram